Menu

Onthulling Zonnewijzer 29-06-2023

Vijf jaar geleden had ik niet kunnen vermoeden dat we de oude villa Zorgvliet zouden omvormen tot het fantastische pand dat er nu staat.

De aankoop van het pand was misschien wel impulsief te noemen. Het was een kans die ik niet kon laten liggen. De belangrijkste drijfveer was het behouden van de identiteit van het perceel. De witte villa met de markante bomen ervoor. Dat plaatje moest blijven bestaan.

Gelukkig ben ik op het juiste moment in contact gekomen met de juiste mensen en hebben we er samen een prachtig project van gemaakt. Voor mij was vooral het proces en alle facetten die daarbij voorbij komen geweldig om mee te maken. Wetten en regels, grafische vormgeving, financiering, (landschaps)architectuur, historie, makelaardij, Corona, problemen in de bouwwereld, enz. Ik heb me er allemaal mee bemoeit. 

Uit oude foto’s bleek dat de villa oorspronkelijk helemaal niet wit was, dat is pas later gekomen. De oudste foto hebben we als uitgangspunt genomen bij het ontwerp van de buitenkant. De witte opbouw op de vleugels is een knipoog naar de oude witte villa. De torentjes zijn identiek aan hoe het origineel was. Eigenlijk is het een pand met 2 voorkanten geworden want ook aan de kant van de hoofdentree is een sierlijke uitstraling gecreëerd. De dertien appartementen die zijn ondergebracht in het gebouw zijn stuk voor stuk heerlijke plekjes om te wonen. Degelijk gebouwd, ruim en hoog.

Omdat er vraag naar was vanuit het dorp, worden 3 appartementen verhuurd. De rest is op 1 na verkocht.

Samen met de nieuwe bewoners was er donderdagmiddag 29 juni 2023 een feestelijk moment waarbij wethouder Martijn Vermeulen een nieuwe zonnewijzer onthulde. Martijn sprak over de uitdaging voor de gemeente Goes om 2700 nieuwe woningen te realiseren voor 2030. Hij zei dat de gemeente blij is met dit soort initiatieven en dat het fijn is dat deze snel gerealiseerd kunnen worden. Een hele nieuwe woonwijk uit de grond stampen kost helaas veel meer tijd.

Martijn noemde Villa Zorgvliet een parel voor Wolphaartsdijk. Ik denk dat hij gelijk heeft.

 

Foto's gemaakt door Silvana Cop

Contactgegevens Villa Zorgvliet

Marjan Geijs-Roodenburg
E-mail:
VillaZorgvliet@gmail.com
Telefoon: 06-28164600

Contactgegevens Makelaar

Neeskens Makelaars
www.neeskens.com
Telefoon: 0113-573100